17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu paylaşımımızda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen şirket veya kişiler için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca verim almak için programlanır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya düzenleyemez yada uğraşmak istemez veya daha kötüsü düzenlemek için fahiş rakam ister.
  • Kısır yazılım yada geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında yada başka yazılımcıların kaynak kodu ele aldığı zaman sorun çıkartmadan geliştirebileceği yazılımlardır. Siz programı yapan kişiyle ilişiğinizi kesseniz bile başka bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları çok fazladır. Çünkü belirli dönemlerde yeni özellikler, güvenlik önlemleri, hızlandırma yamaları vb. özellikler yayınlanmaktadır. Geliştirilemez bir web program sadece üreticisinin geliştirebileceği, başka web yazılımcıların düzenlemek istediği vakit hatalar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web yazılım maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti alırken ne fahiş ücrete nede fazla düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç şirketten fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu programın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yüksek veya alçak ücretler %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı yada aşırı fiyatlara kanmayın.
  • İsteklerinizi güzel bir biçimde açıklayın. Web yazılımı yaptırırken ne arzuladığınızı mutlaka bilmeniz gerekmektedir. Arzuladıklarınızı mükemmel bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifleri oluşturulurken aktardığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma oluşturulurken sizin basit gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler gözardı edilir. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web programı için anlaştık. İstenilen bir veri kayıt yazılımıydı, söylendiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını tamamladım. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi yoktu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Mutlaka sözleşme yapın. Kurumsal dünyada şahıslar yada işletmeler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde mutlaka isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yaptırın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek web siteleri içinde bulunduran detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Şirketlerin şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzmu, kalitemi. Ucuza yaptıracağınız bir web program sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder