13 Temmuz 2017 Perşembe

Kaliteli web sitesi tasarimi

Kaliteli web sitesi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi veya kuruluşlar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kaliteli web sitesi tasarimi yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Kaliteli bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Kaliteli web sitesi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya ajans'a ne istediğinizi detaylı bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm özellikleri en ince ayrıntısına kadar yazın veya yazdırın, anlaşmanızı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web dizayn yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme yapılır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web dizayn, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller optimize edilerek yapılmaktadır.
  • Kaliteli web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kaliteli web sitesi tasarimi ücretleri ne kadardır?

Kaliteli web sitesi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağız.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Firmadan bağımsız hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi sağlamadıkları için fiyatları ajanslardan %20 - %50 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder